Tillgänglig stödtelefon och webbplats

Det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till Kvinnofridslinjen och till information om stödtelefonen. På den här sidan har vi samlat information om de olika möjligheter som finns för att få veta mer om och kontakta Kvinnofridslinjen.

Tillgänglig stödtelefon

Texttelefoni för dig som är döv eller har nedsatt hörsel eller tal
Du som är döv, har en hörselskada eller har nedsatt talförmåga kan ringa kan ringa till Kvinnofridslinjen via tjänsten Texttelefoni. Obs! Samtalet till Texttelefoni syns på telefonräkningen. Du kan läsa mer på www.texttelefoni.se.

Tillgång till tolkservice på de flesta språk
Kvinnofridslinjens personal har tillgång till tolk till de flesta språk som talas i Sverige. Om du behöver tolk är viktigt att du väntar kvar i luren, eftersom att det kan ta upp till tio minuter innan tolken kopplas in.

Att ringa till Kvinnofridslinjen från länder utanför Sverige
Kvinnofridslinjen kan inte nås från länder utanför Sverige. Det enda undantaget är Åland.

Du kan ringa till Kvinnofridslinjen från Åland. Numret är då 25 500. Att ringa från Åland kostar som att ringa ett lokalsamtal. Obs! Samtalet syns på telefonräkningen som ett samtal till Ålands landskapsregering.

Tillgänglig webbplats

Information på fler språk
En stor del av webbplatsen finns översatt till engelska. Det finns även längre texter på åtta språk:

  • Arabiska
  • Finska
  • Persiska/farsi
  • Nordkurdiska/kurmanji
  • Spanska
  • Syrianska/arameiska
  • Turkiska
  • Thai

Det finns också kort information på ytterligare 24 språk. För att komma till information på olika språk, klicka på språkväljaren längst upp till höger på webbplatsen.

Information på teckenspråk
På webbplatsen finns en teckenspråksfilm med information om Kvinnofridslinjen. För att komma till teckenspråksfilmen, klicka på länken ”Teckenspråk”. På dator finns den längst upp till höger. På telefon eller surfplatta finns den under språkväljaren. Du kan också titta efter symbolen för teckenspråk för att hitta till informationen.

Teckenspråkssymbolen ser ut såhär: teckenspråkssymbol

Texter på lättläst svenska
På webbplatsen finns information på lättläst svenska. För att komma till sidor på lättläst svenska, klicka på länken ”Lättläst svenska”. På dator finns den längst upp till höger. På telefon eller surfplatta finns den där man väljer språk för sidan. Du kan också titta efter symbolen LL för att hitta till information på lättläst svenska.

Lyssna på webbplatsen
Det är möjligt att få webbplatsen uppläst. För att få en sida uppläst, klicka på lyssna-knappen ovanför texten. Lyssna-funktionen finns även på de engelska sidorna.

Ändra textens storlek
Du kan själv bestämma storleken på texten. Det gör du i inställningarna i din webbläsare.

Tillgängligt informationsmaterial

Tryckt material på olika språk
Det finns tryckt information om Kvinnofridslinjen i visitkortsformat. Korten finns på 27 språk förutom svenska. Information i visitkortsformat finns även med punktskrift. Det finns också två olika affischer med information på flera språk.

Det finns informationskort på svenska med punktskrift.

Beställ material