Tillgänglig stödlinje och webbplats
Det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till Kvinnofridslinjen och till information om stödtelefonen. På den här sidan har vi samlat information om de olika möjligheter som finns för att få veta mer om och kontakta Kvinnofridslinjen.
Tillgänglig stödtelefon
Texttelefoni
Du som är döv, har en hörselskada eller har nedsatt talförmåga kan ringa till Kvinnofridslinjen via tjänsten Texttelefoni. Samtalet till Texttelefoni syns på telefonräkningen. Du kan läsa mer på www.texttelefoni.se.
Tillgång till tolkservice
Kvinnofridslinjens personal har tillgång till tolk till de flesta språk som talas i Sverige. Om du behöver tolk är viktigt att du väntar kvar i luren, eftersom att det kan ta upp till tio minuter innan tolken kopplas in. Tolkning kan bara ske i telefon och inte i chatten.
Att kontakta oss från utlandet
Du kan bara ringa till Kvinnofridslinjen från Sverige, med undantag för Åland. Om du befinner dig i ett land som också är anslutet till EU-numret 116 016 så kommer du att kopplas till det landets nationella stödlinje för våldsutsatta. Om du vill nå Kvinnofridslinjen när du befinner dig utomlands kan du kontakta oss via chatten när den är öppen.
Du kan ringa till Kvinnofridslinjen från Åland och numret är då 25 500. Att ringa från Åland kostar som att ringa ett lokalsamtal. Observera att samtalet syns på telefonräkningen som ett samtal till Ålands landskapsregering.
Tillgänglig webbplats
Information på olika språk
En stor del av webbplatsen finns översatt till engelska. Det finns också kort information om stödlinjen på 18 språk. För att komma till information på olika språk, klicka på länken ”Language”. På dator finns den längst upp till höger på sidan och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Ikonen för att välja språk ser ut så här:
Information på teckenspråk
På webbplatsen finns en teckenspråksfilm med information om Kvinnofridslinjen. För att komma till teckenspråksfilmen, klicka på länken ”Teckenspråk”. På dator finns den längst upp till höger på sidan och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Du kan också titta efter symbolen för teckenspråk för att hitta till informationen. Teckenspråkssymbolen ser ut så här:
Texter på lättläst svenska
På webbplatsen finns information på lättläst svenska. För att komma till sidor på lättläst svenska, klicka på länken ”Lättläst”. På dator finns den längst upp till höger och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Ikonen för lättläst ser ut så här:
Lyssna på webbplatsen
Det är möjligt att få webbplatsen uppläst. För att få en sida uppläst, klicka på lyssna-ikonen längst upp till höger på sidan. Lyssna-funktionen finns även på de engelska sidorna. Lyssna-ikonen ser ut så här:
Ändra textens storlek
Du kan själv bestämma storleken på texten. Det gör du i inställningarna i din webbläsare.
Tillgängligt informationsmaterial
Tryckt material på olika språk
Det finns tryckt information om Kvinnofridslinjen i visitkortsformat. Det finns också affisch med information på flera språk. För att beställa informationsmaterialet, använd beställningsformuläret.
Informationskort med punktskrift
Information i visitkortsformat finns även med punktskrift. För att beställa dem, kontakta [email protected].
Filmer på olika språk
Det finns informationsfilmer om Kvinnofridslinjen i olika längder, på både svenska och engelska. De har både undertexter och läst text. Se informationsfilmerna.