Tillgänglig stödtelefon och webbplats

 

Det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till Kvinnofridslinjen och till information om stödtelefonen. På den här sidan har vi samlat information om de olika möjligheter som finns för att få veta mer om och kontakta Kvinnofridslinjen.

 

Tillgänglig stödtelefon

 

Texttelefoni

Du som är döv, har en hörselskada eller har nedsatt talförmåga kan ringa till Kvinnofridslinjen via tjänsten Texttelefoni. Samtalet till Texttelefoni syns på telefonräkningen. Du kan läsa mer på www.texttelefoni.se.

 

Tillgång till tolkservice

Kvinnofridslinjens personal har tillgång till tolk till de flesta språk som talas i Sverige. Om du behöver tolk är viktigt att du väntar kvar i luren, eftersom att det kan ta upp till tio minuter innan tolken kopplas in.

 

Att ringa från utlandet

Kvinnofridslinjen kan inte nås från länder utanför Sverige. Det enda undantaget är Åland. Du kan ringa till Kvinnofridslinjen från Åland och numret är då 25 500. Att ringa från Åland kostar som att ringa ett lokalsamtal. Observera att samtalet syns på telefonräkningen som ett samtal till Ålands landskapsregering.

 

Tillgänglig webbplats

 

Information på olika språk

En stor del av webbplatsen finns översatt till engelska. Det finns även längre texter på åtta språk:

  • Arabiska
  • Finska
  • Persiska/farsi
  • Nordkurdiska/kurmanji
  • Spanska
  • Syrianska/arameiska
  • Turkiska
  • Thai

Det finns också kort information på ytterligare 22 språk. För att komma till information på olika språk, klicka på länken ”Language”. På dator finns den längst upp till höger på sidan och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Ikonen för att välja språk ser ut så här:

 

Information på teckenspråk

På webbplatsen finns en teckenspråksfilm med information om Kvinnofridslinjen. För att komma till teckenspråksfilmen, klicka på länken ”Teckenspråk”. På dator finns den längst upp till höger på sidan och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Du kan också titta efter symbolen för teckenspråk för att hitta till informationen. Teckenspråkssymbolen ser ut så här:

 

Texter på lättläst svenska

På webbplatsen finns information på lättläst svenska. För att komma till sidor på lättläst svenska, klicka på länken ”Lättläst”. På dator finns den längst upp till höger och i mobil ser du den när du öppnar menyn. Ikonen för lättläst ser ut så här:

 

Lyssna på webbplatsen

Det är möjligt att få webbplatsen uppläst. För att få en sida uppläst, klicka på lyssna-ikonen längst upp till höger på sidan. Lyssna-funktionen finns även på de engelska sidorna. Lyssna-ikonen ser ut så här:

 

Ändra textens storlek

Du kan själv bestämma storleken på texten. Det gör du i inställningarna i din webbläsare.

 

Tillgängligt informationsmaterial

 

Tryckt material på olika språk

Det finns tryckt information om Kvinnofridslinjen i visitkortsformat. Korten finns på 30 språk förutom svenska. Det finns också två olika affischer med information på flera språk. För att beställa informationsmaterialet, använd beställningsformuläret.

 

Informationskort med punktskrift

Information i visitkortsformat finns även med punktskrift. För att beställa, använd beställningsformuläret eller kontakta [email protected].

 

Filmer på olika språk

Det finns informationsfilmer om Kvinnofridslinjen i olika längd och på flera språk. De har både undertexter och läst text på respektive språk. Se informationsfilmerna.